6 van de beste homobars in Barcelona

De beste LGBTQIA+-ruimtes in de Spaanse hoofdstad

  • Kate Pasola, Inhoud Redacteur
  • vr 20 sep
  • Pride

Lees in een andere taal:

Dit artikel is geschreven en samengesteld door het TicketSwap-team, voor u vertaald met AI.

Of je nu nieuw bent in Barcelona of een doorgewinterde local, het vinden van de juiste LGBTQ+ plek kan de sleutel zijn tot niet alleen een goede avond uit, maar ook het vinden van je gemeenschap in de stad.

Van duikbars met een DIY spirit tot iets meer gepolijst, BCN heeft voor ieder wat wils. Daarom hebben we een aantal van de meest iconische gaybars en queer hang-outs van de stad uitgekozen die passen bij jouw stemming, of je nu een ontspannen drankje wilt of een volledig drag-extravaganza. Vind topconcerten in Spanje met tickets op TicketSwap

Candy Darling

Als je op zoek bent naar een bar met gevoel voor drama, kijk dan niet verder dan Candy Darling. Deze bruisende plek, opgericht door Javier Meneses en Alex Schoihet, ligt aan de Gran Via de les Corts Catalanes en brengt met zijn naam en gedurfde persoonlijkheid een eerbetoon aan de iconische actrice.

De bar staat bekend om zijn vakkundig gemaakte cocktails, waarvan je kunt genieten terwijl je live optredens bijwoont die variëren van dragshows tot circusacts en burlesque. Reserveren is niet nodig en het is de perfecte spontane halte voor een avondje ongeremd plezier. De nabijheid van Plaça Universitat maakt het een must-visit voor wie in de wijk L'Eixample is

La Casa de la Pradera

La Casa de la Pradera ligt in het hart van de historische wijk Raval in Barcelona en is al bijna 15 jaar een vast onderdeel van het LGBTQ+ nachtleven van de stad. Deze levendige bar is een gastvrije ruimte voor de hele queer gemeenschap en biedt een levendige mix van hapjes, cocktails en een bruisende sfeer op de late avond. Het terras van de bar is ideaal om te genieten van drankjes onder de sterren, terwijl de kleine bar aan de voorkant perfect is om gesprekken aan te knopen en nieuwe vrienden te maken. Voor degenen die de hele nacht willen dansen, biedt het achterste gedeelte een ruimte waar het alternatieve publiek tot leven komt. Met livemuziek en geweldige cocktails is deze bar een geliefd instituut in de Raval.

El Cangrejo

El Cangrejo is een legendarische queer bar in het hart van de wijk Raval. Deze glinsterende plek is al tientallen jaren een hoeksteen van het LGBTQ+ nachtleven in Barcelona en staat bekend om zijn elektrische sfeer en extravagante dragshows. De bar ademt een retro vibe uit, met een mix van muziek uit de jaren 70 en 80 die de dansvloer levendig houdt. Als je in de stemming bent voor een avond vol glitter, Spaanse hits en onvergetelijke optredens, dan is El Cangrejo jouw plek.

Pink Corner

Pink Corner ligt in Carrer de Balmes en is een dynamische en inclusieve queer bar die een divers publiek aantrekt. Met een ruim terras is deze bar perfect om te genieten van de milde avonden in Barcelona. Pink Corner staat bekend om zijn gastvrije sfeer, waar iedereen in het LGBTQ+ spectrum zich thuis voelt. Of je er nu bent voor de thema-evenementen of gewoon voor een ongedwongen drankje, Pink Corner biedt een levendige omgeving in het hart van de stad. Toekomstplannen aan het maken? Vind alle beste festivals in Spanje nu

Bacon Bear Bar

Zoals de naam al doet vermoeden, richt Bacon Bear Bar zich op de berengemeenschap en hun bewonderaars, maar iedereen is welkom. Deze bar ligt in de wijk Eixample en biedt een relaxte sfeer met redelijk geprijsde drankjes en een publiek dat alleen maar plezier wil maken. Bacon Bear Bar is de plek voor mensen die op zoek zijn naar een ontspannen avond met vriendelijke gezichten. Het happy hour, vanaf 19.00 uur, is een perfect moment om langs te komen en te genieten van de ontspannen sfeer.

La Federica

La Federica is een chique homobar in de wijk Poble Sec, bekend om zijn stijlvolle inrichting en intieme sfeer. De bar is perfect voor mensen die houden van een rustig, meer verfijnd avondje uit. Met een menu met heerlijke cocktails en tapas is La Federica ideaal voor een drankje voorafgaand aan een feestje of een ontspannen avond met vrienden in een gezellige omgeving.

Jonnhy Aldana

Jonnhy Aldana onderscheidt zich als veganistische picoteo bar in de LGBTQ+ scene, met een unieke mix van plantaardige hapjes en een inclusieve sfeer. Deze bar ligt in de wijk Sant Antoni en is perfect voor mensen die willen genieten van een avondje uit zonder concessies te doen aan hun dieetvoorkeuren. De ruimte is ongedwongen en gastvrij, waardoor het een geweldige plek is om vrienden te ontmoeten of nieuwe vrienden te maken onder het genot van heerlijke veganistische tapas.


Lees onze andere blogposts

Meer dan 6000 partners

Word een partner
Defqon LogoEventix LogoSziget LogoAncienne Belgique LogoDGTL LogoCercle LogoDefqon LogoEventix LogoSziget LogoAncienne Belgique LogoDGTL LogoCercle Logo