6 van de beste gaybars in Berlijn

Op zoek naar een LGBTQIA+-vriendelijke plek? Dan hebben we...

  • TicketSwap Team
  • wo 7 aug
  • Pride

Dit artikel is geschreven en samengesteld door het TicketSwap-team, voor u vertaald met AI.

Verken je Berlijn en ben je benieuwd naar de beste queer plekken in de stad? Of je nu in Berlijn woont of er gewoon op bezoek bent, Berlijn biedt een bruisend aanbod aan LGBTQIA+ plekken waar je echt jezelf kunt zijn.

Hier hebben we een lijst samengesteld met een aantal van onze top LGBTQIA+ bars, naast de gebruikelijke aanbevelingen van Berlijns meest beroemde queer-vriendelijke plekken (bijv. Berghain, KitKat Club en Schwuz). Of je nu in de stemming bent voor een gezellig drankje in een historische bar of een energieke avond uit met dragshows en happy hour cocktails, je zult de perfecte plek vinden om te genieten van de diverse queer scene van Berlijn.

Op zoek naar een avondje uit in Berlijn? Bekijk de topevenementen in Berlijn

Monster Ronson's Ichiban Karaoke

Wat is er leuker dan karaoke? Niets.

Hoewel het niet expliciet een LGBTQ+-locatie is, wordt deze ruimte gezien als een toevluchtsoord, bekend om de redelijk geprijsde drankjes en het vriendelijke personeel voor regelmatige doses live entertainment, drag en meer op het podium van Monster Ronson.

Warschauer Str. 34, 10243 Berlin

Silverfuture

De drinkplaats voor zelfbenoemde 'Kings, Queens & Criminal Queers', Berlin-Neuköln's Silver Future is de plek waar je terecht kunt als je op zoek bent naar cocktails en fatsoenlijke whisky, samen met een portie gekkigheid, filmvoorstellingen en thematische soirées. Het is zes dagen per week geopend en serveert eten naast crimineel goede drankjes (zie wat we daar deden).

Weserstr. 206, 12047 Berlijn

Zum Schmutzigen Hobby

OK, Zum Schmutzigen Hobby is dus zowel een bar als een club (het beste van twee werelden, toch?). Het is een favoriet van de queer it-crowd in Berlijn, maar laat dat je niet afschrikken; het is een zeer gastvrije en allesomvattende omgeving. De naam betekent letterlijk 'naar de vieze hobby'... maak daarvan wat je wilt...

Revaler Straße 99, 10245, Berlijn

Neues Ufer

Het werd beroemd door de enige echte David Bowie zelf - maar deze plek heeft Punters nog veel meer te bieden, vooral degenen die op zoek zijn naar een beetje geschiedenis.

De bar werd in het begin van de jaren zeventig opgericht (onder de naam Anderes Ufer), waardoor het een van de langstlopende queer haunts van Berlijn is. Deze plek voldoet zowel aan de behoefte aan drankjes in een sprankelende sfeer als aan chille koffies in de namiddag en is echt een derde ruimte voor de LGBTQIA+ gemeenschap.

Ficken 3000

Je vindt de legendarische Ficken (en zijn beruchte entreezoemer) in de Urbanstrasse, maar let op: veel van de klanten van Ficken zijn mensen met een missie (en die missie is pure, complete hedonsim). Met andere woorden, deze bar is een vrij beroemde cruisingbar, dus bereid je voor op de (consensuele) nacht van je leven, als dat is wat je zoekt...

Möbel Olfe

Ligt het aan ons, of heb je zelden een queer spot met ongelooflijke aandacht voor detail als het gaat om de bieren? Enter: Möbel Olfe, met een uitstekende selectie van dranken die zeker in de smaak vallen bij alle LGTBQIA-gemeenschappen (samen met de studenten, kunstenaars en medestanders die ook van de ruimte genieten).

Oh, en het ligt ingeklemd tussen een aantal uitstekende snackbars tot laat in de avond, dus je kunt er zeker van zijn dat je ook na het dansen goed zit...

Bekijk ons overzicht van de beste festivals in Duitsland


Lees onze andere blogposts

Meer dan 6000 partners

Word een partner
Defqon LogoEventix LogoSziget LogoAncienne Belgique LogoDGTL LogoCercle LogoDefqon LogoEventix LogoSziget LogoAncienne Belgique LogoDGTL LogoCercle Logo