6 van de beste gaybars in Amsterdam

De allerbeste LGBTQIA+ bars, clubs en locaties in de stad

  • TicketSwap Team
  • di 23 jul
  • Pride

Lees in een andere taal:

Dit artikel is geschreven en samengesteld door het TicketSwap-team, voor u vertaald met AI.

Bezoek je Amsterdam en ben je op zoek naar de beste queer venues in de stad? Ben je al in de buurt en op zoek naar een plek om jezelf te zijn? Hieronder hebben we een aantal van onze favoriete LGBTQIA+ bars, clubs en feestjes voor je op een rijtje gezet. Of je nu op zoek bent naar een gezellig biertje in een historische bar, of een drag-queen knees-up met happy hour cocktails.

Plannen voor een avondje uit? Vind nu LGBTQ+ evenementen bij jou in de buurt.

Pamela

Een zelfbenoemde veilige haven voor de gemeenschap, bekleed met een interieur van groen, rood, paars, roze en wit, Pamela is tot de nok toe gevuld met technicolor kunstwerken en eigenzinnig vintage meubilair. Pamela is een ruimte gewijd aan zowel de queer als BIPOC-gemeenschap en bestaat sinds 2020. Het brengt een uitgebreid menu van cocktails, smakelijk eten en een nog smakelijker aanbod van multi-genre entertainment met zich mee.

Jacob van Lennepstraat 86, Amsterdam - pamela.amsterdam

Lellebel

Punters staan erom bekend deze bar een 'queer grunge dive bar' te noemen. Knipper en je mist het - De Lellebel is piepklein. Maar het entertainment maakt dat ruimschoots goed; de hele week door kun je hier terecht voor van alles en nog wat, van karaoke tot door het publiek georganiseerde dj-sets. De bar is eigendom van en wordt gerund door queer mensen en leunt zwaar op drag en gendervrijheid. Iedereen is welkom, ook mensen met een alliantie. De Lellebel is een kleine dragbar waar de iconische clientèle zelf voor al het entertainment zorgt. Hoewel de meeste mensen in drag te vinden zijn, zijn bewonderaars en vrienden welkom en is de sfeer gemoedelijk.

Utrechtsestraat 4, Amsterdam - lellebel.nl

Koop last minute Taylor Swift tickets veilig en betrouwbaar

De Trut

De Trut is een queer disco die door vrijwilligers wordt gerund en waarvan alle winst naar LGBTQ+ projecten gaat. En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat dit feest een stukje Amsterdamse queer geschiedenis is, want het bestaat al meer dan 38 jaar.

Let op, dit is een telefoonvrije ruimte, om het voor iedereen vrij te houden.

Bilderdijkstraat 165, Amsterdam - trutfonds.nl

Taboo Bar

Ga naar de Reguliersdwarsstraat, de regenboogstraat van Amsterdam, voor Taboo Bar en zusterplek Taboo Kantine. Kom voor het happy hour (elke dag vanaf 18.00 uur), blijf voor de spelletjes, dragqueens en onberispelijke sfeer. Boven is het ruimer, beneden is het wat hectischer, maar waar je je ook bevindt, bereid je voor op een geweldige avond.

Reguliersdwarsstraat 45, Amsterdam - taboobar.nl

PRIK Amsterdam

Als je op zoek bent naar een bar midden in de stad, maar met een beetje ruimte om te ademen, ga dan naar PRIK. Het ligt een beetje afgelegen van de hoofdstraten, wat betekent dat het een 'als-je-weet-ik-wel'-situatie is. Bovendien heeft deze plek een terras dat ooit is uitgeroepen tot het beste LGBT-terras van Amsterdam. De slogan? "Homo of niet, PRIK is hot." De sfeer? Een gevarieerde klantenkring, coole muziek en leuke evenementen.

Spuistraat 109, Amsterdam - prikamsterdam.nl

Café het Mandje

Geen queer kroegentocht is compleet zonder een stop bij deze legendarische kroeg. Het werd eind jaren 1920 geopend door Bet van Beeren en bleef zes decennia lang een steunpilaar voor de gemeenschap. gemeenschap. De ruimte werd in 2008 met veel enthousiasme en fanfare heropend en is nu weer een van de beste LGBTQIA+ locaties van Amsterdam. Het is een historische locatie, maar ook heerlijk down-to-earth.

Zeedijk 63, Amsterdam - cafetmandje.amsterdam

Vind tickets voor popconcerten bij jou in de buurt


Lees onze andere blogposts

Meer dan 6000 partners

Word een partner
Defqon LogoEventix LogoSziget LogoAncienne Belgique LogoDGTL LogoCercle LogoDefqon LogoEventix LogoSziget LogoAncienne Belgique LogoDGTL LogoCercle Logo