6 van de beste homobars in Londen

Ga naar de beste LGBTQIA+-ruimtes in de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk

  • Kate Pasola, Inhoud Redacteur
  • vr 20 sep
  • Pride

Lees in een andere taal:

Dit artikel is geschreven en samengesteld door het TicketSwap-team, voor u vertaald met AI.

Of je nu een volwaardig Londenaar bent of gewoon eens langskomt, de stad is een speeltuin voor LGTBQ+ mensen.

Maar het leuke van de Londense queer scene is dat de sfeer in de verschillende delen van de stad anders is, met een bijzondere verdeling tussen de clubs en bars in centraal/west Londen en die in het oosten of ten zuiden van de rivier. Maar wees gerust: van excentrieke trefpunten in Oost-Londen tot iconische instellingen in West End, er is geen tekort aan plekken waar je los kunt gaan, contact kunt maken met de gemeenschap of gewoon kunt genieten van een drankje in een ruimte die voelt als thuis.

Hieronder hebben we een selectie gemaakt van must-visit LGBTQ+ bars en pubs in heel Londen, of je nu zin hebt in een wilde avond karaoke of een relaxte avond met vrienden.

Vind de beste Londense evenementen met tickets beschikbaar op TicketSwap

Dalston Superstore + The Karaoke Hole

Ooit beschreven door een Dazed schrijver, liefdevol, als 'een poort naar een wereld van freaks', Dalston Superstore is een legende in Oost-Londen - een veelzijdige ruimte waar kunst, muziek en homoseksualiteit op kleurrijke en chaotische wijze samenkomen. Deze iconische locatie is deels bar, deels club en deels kunstgalerie en biedt op de twee verdiepingen voor elk wat wils. Of je hier nu bent voor een dragbrunch, een kunstexpositie of een van de beruchte clubnachten, Dalston Superstore stelt nooit teleur.

Als je een bedevaart naar Superstore wilt maken, vooral op vrijdag of zaterdag, zorg dan dat je er voor 22.00 uur bent. De club is nu zo populair dat als je later komt, je waarschijnlijk bij de deur wordt geweigerd. Onder dezelfde eigenaar, maar net iets verderop, vind je ook The Karaoke Hole (of kortweg K-Hole...), die precies doet wat er op het etiket staat.

G-A-Y + Heaven

Je kunt het niet over de LGBTQ+-scene in Londen hebben zonder G-A-Y te noemen. Dit instituut in West End is synoniem met het queer nachtleven van de stad en biedt alles van dansvloeren vol pop tot optredens van grote namen.

Met meerdere locaties onder haar vlag, waaronder de beroemde nachtclub Heaven, is G-A-Y de plek bij uitstek voor iedereen die een duik wil nemen in de bruisende feestscene van Londen.

Verwacht mainstream knallers, goedkope drankjes en een publiek dat altijd klaar is om een goede tijd te hebben.

Toekomstplannen aan het maken? Vind alle beste Britse festivals nu

Ku Bar & Club

Ku Bar & Club is niet weg te denken uit het queer nachtleven van Soho en staat bekend om zijn strakke interieur en gastvrije sfeer.

Verdeeld over drie verdiepingen biedt Ku voor elk wat wils - of je nu cocktails wilt drinken in de lounge, de hele nacht wilt dansen in de club in de kelder of gewoon mensen wilt kijken aan de bar.

Ku is populair bij zowel de lokale bevolking als toeristen en is een veelzijdige plek waar de energie altijd hoog is en de muziek de menigte in beweging houdt.

El Camionera

Een relatief nieuwe plek op het toneel, El Camionera explodeerde binnen één dag na zijn bestaan; de pop-up startavond ging viral en zorgde ervoor dat de sappen de straten op stroomden.

Het team realiseerde zich al snel dat ze een grotere locatie nodig hadden, en zie daar, wat we nu kennen als El Camionera - een gloednieuw icoon - was geboren. Verwacht verfijnde drankjes tegen fatsoenlijke prijzen, goed bier, smakelijke barsnacks en om in principe iedereen uit de queer scene van Oost-Londen tegen het lijf te lopen.

SheBar

Vóór El Camionera was SheBar lange tijd de enige bar in Londen die door lesbiennes werd gerund, en het is een hoeksteen van de LGBTQ+-gemeenschap van de stad. SheBar is gevestigd in Soho en is een veilige en inclusieve ruimte waar vrouwen samen kunnen komen om te genieten van een avondje uit.

Met haar no-nonsense vibe biedt SheBar een onderbreking van het gebruikelijke, met de nadruk op goede muziek, betaalbare drankjes en een publiek dat weet hoe ze plezier moeten maken.

Of je hier nu bent voor de DJ-avonden of gewoon voor een rustig drankje, SheBar is een vitaal onderdeel van het Londense queer landschap, vooral voor lesbiennes en bi's.

The Divine

The Divine is nog een relatieve nieuwkomer in de Londense LGBTQ+ scene, herrezen uit de as van het dierbare The Glory.

Het is niet alleen een ontmoetingsplaats voor de gemeenschap, het is ook een plek waar optredens plaatsvinden en een plek om in gedachten te houden als je zin hebt in een dosis drag. De locatie is eigendom van dragartiesten en ligt dicht bij het hart van veel queer mensen in Londen, zowel extraverte als introverte mensen.


Lees onze andere blogposts

Meer dan 6000 partners

Word een partner
Defqon LogoEventix LogoSziget LogoAncienne Belgique LogoDGTL LogoCercle LogoDefqon LogoEventix LogoSziget LogoAncienne Belgique LogoDGTL LogoCercle Logo