21 van de beste zomerfestivals in Europa in 2024

Dacht je dat het festivalseizoen voorbij was? Het is nog maar net begonnen...

  • TicketSwap Team
  • vr 2 aug
  • THE AGENDA INTERNATIONAL

Dit artikel is geschreven en samengesteld door het TicketSwap-team, voor u vertaald met AI.

We zijn net voorbij de zomerzonnewende, wat sommigen misschien interpreteren als een tijd om te gaan piekeren over de opkomende herfsttrillingen. Is de zomer bijna voorbij? Categorisch: nee. En hier is het bewijs - 21 prachtige muziekfestivals in heel Europa die wachten op jou, je tent en je zomerse ambities.

Toptip: Heb je een festival gevonden dat je leuk vindt, maar zijn er nog geen tickets beschikbaar? Stel een ticketalert in om als eerste te weten wanneer er een in de verkoop gaat.

Hospitality In The Woods 2024

za 17 aug 12:00 • Beckenham Place Park, GB

Hospitality in the Woods , UK

Hospitality in the Woods keert in augustus terug naar het Verenigd Koninkrijk en biedt een zorgvuldig samengesteld drum & bass festival van één dag in een weelderig boslandschap.

De line-up van dit jaar bevat zwaargewichten als High Contrast, Pendulum (DJ Set) en Kings of the Rollers, en staat garant voor een dag vol energieke optredens onder de zomerzon. Voor degenen die op zoek zijn naar een strandontsnapping, breidt Hospitality on the Beach in Kroatië in juli de drum & bass-ervaring uit naar een schilderachtige kustomgeving, waardoor een perfect zomercircuit voor liefhebbers van het genre ontstaat.

BoomTown Chapter Three: Revolution Of Imagination

7–11 aug • Boomtown Fair, GB

Boomtown Fair , UK

Zin in iets meeslepends? Zet je tanden in het parallelle universum dat Boomtown is, met meer dan 50 verborgen locaties, duizenden artiesten(!) en een geheime line-up.

The Long Road Festival 2024

23–25 aug • Stanford Hall, Leicestershire, GB

THE LONG ROAD , UK

Een dynamische viering van country, americana en rootsmuziek. Het festival wordt geleid door Russell Dickerson en Don McLean en heeft een gevarieerde line-up met onder andere Colbie Caillat, Drew Holcomb & The Neighbors en Brittney Spencer. Met meer dan 60 artiesten op meerdere podia belooft The Long Road een uitzonderlijke muzikale ervaring voor fans van deze genres.

Sundown Festival 2024

30 aug – 1 sep • Norfolk Showground, GB

Sundown Festival 2024

Sundown is klaar voor een opwindend eindejaarsfeest in het laatste weekend van augustus, met een line-up van meer dan 80 artiesten op vijf podia, waaronder acts als Tom Grennan, D-Block Europe, Mahalia, Shy FX en Wilkinson.

Love Supreme Jazz Festival 2024

5–7 jul • Glynde Place, GB

Love Supreme Jazz Festival, UK

Love Supreme Jazz Festival, gehouden op Glynde Place, East Sussex, van 5-7 juli 2024, is een toonaangevende bijeenkomst voor liefhebbers van jazz en soul. Met legendes als Chaka Khan, Dionne Warwick en Kool & The Gang in de hoofdrol, bevat de line-up ook rijzende sterren als Olivia Dean, Mahalia en Noname. Met meer dan 60 acts, waaronder het debuutoptreden van Olivia Dean en een unieke Brit-funk supergroep, belooft het festival een uitzonderlijke muzikale ervaring. Bezoekers kunnen genieten van glamping, wellnessactiviteiten en speciale optredens zoals Trombone Shorty & Orleans Avenue, waardoor het een opvallend evenement is op de zomerfestivalagenda. Meer weten? Lees ons volledige overzicht van de beste festivals in het Verenigd Koninkrijk .

Zwarte Cross 2024

18–21 jul • Zwarte Cross, NL

Zwarte Cross , Nederland

Een festival waar muziek, motorcross, stunts en theater samenkomen in één extravaganza. De line-up van dit jaar bestaat uit een eclectische mix van artiesten, waaronder Armin van Buuren, The Darkness, Status Quo, Suzan & Freek en Kraantje Pappie. Verspreid over meerdere podia beslaat het festival een breed scala aan genres, van rock en punk tot elektronica en reggae. Met meer dan 100 acts, waaronder Douwe Bob, Bløf en Black Sun Empire, kunnen bezoekers energieke optredens verwachten naast spannende motorcrossraces en gewaagde stunts.

By the Creek 2024

6–7 jul • Recreatieterrein Middelwaard, NL

By the Creek , Nederland

Als je zin hebt in een relaxte festivalervaring, ga dan naar de schilderachtige omgeving van Vianen. By The Creek biedt de perfecte mix van natuur en muziek en creëert een rustige sfeer voor festivalgangers.

Bij By The Creek draait alles om het ontdekken van nieuwe geluiden terwijl je geniet van de ontspannen sfeer en de prachtige omgeving.

Dit festival heeft een indrukwekkende line-up van house, techno, rap en hiphop. Met optredens van artiesten als Rebekah, MCR-T, Benny Rodrigues en Cynthia Spiering vind je gegarandeerd iets wat bij je past.

WiSH Outdoor 2024

5–7 jul • Beek en Donk, NL

WiSH Outdoor, Nederland

Zin in een zelfbenoemd 'eeuwig avontuur'? Wie niet? Ga naar WiSH Outdoor en je vindt 12 podia verspreid over vier verschillende werelden, die verschillende muziekgenres mengen met boeiende thema's, waaronder een Dedicated Outdoor Mainstage met hardstyle op zaterdag en house/party acts, rauwe en uptempo grootsheid in The Bunker, tropische beats in La Favela, een botanisch paradijs in The Gardens of Life, intieme live optredens in The Grand Theatre en nog veel meer.

Headliners zijn onder andere Armin van Buuren, The Darkness, Kraantje Pappie, Suzan & Freek en meer, wat een eclectische mix belooft voor ieders smaak.

Dekmantel Ten | 2024

26 jul – 4 aug • Amsterdamse Bos, NL

Dekmantel Ten , Nederland

Heb je het niet gehoord? Dekmantel geeft je een dubbele portie voor 2024, met een bumperweekender met gloednieuwe ruimtes en podia, en zelfs een voetbaltoernooi.De line-up is lachwekkend uitgebreid, met honderden artiesten waaronder James Blake, Aurora Halal, BICEP, Kode9, James Blake, Ben UFO, Jeff Mills, Eris Drew en nog veel meer.

Wil je meer? Lees onze volledige round-up van de beste festivals in Nederland 2024 .

Paradise City Festival 2024

28–30 jun • Kasteelhoekstraat 1, BE

Paradise City , België

Voor elektronische beats in natuurlijke schoonheid ga je naar het pittoreske Paradise City bij Brussel. Er is niet alleen een sappige line-up (denk aan Anz, Floating Points en Kiasmos (live), Angel D'lite & DJ Sweet6teen, Sofia Kourtesis (live), SBTRKT), maar het is ook een superduurzame aangelegenheid, wat betekent dat je met een schoon geweten van je weekend kunt genieten. Leuk.

Couleur Café 2024

28–30 jun • Parc d’Osseghem, BE

Couleur Café , België

Couleur Café is een levendig festival dat de culturele diversiteit viert met een spectrum aan wereldmuziek, van Congolese rumba tot Jamaicaanse traphouse, en jazz hiphop, reggae en soul. Het festival vindt plaats in Brussel en biedt meer dan alleen muziek, met wereldkeukens, workshops en kunst.

Het staat bekend om zijn levendige sfeer en eclectische optredens en trekt elk jaar een groot publiek. Dit jaar staan internationale sterren zoals Masego en Tyla op het programma, samen met lokale hip-hop iconen STIKSTOF, die een meeslepende mix van internationaal en Belgisch talent presenteren.

WECANDANCE 2024

3–11 aug • Strand van Zeebrugge, BE

WeCanDance , België

Dit marathonfestival wordt gehouden op het Strand van Zeebrugge in Brugge en biedt 10 uur durende strandfeesten met een fantastische line-up, met onder andere Sedef Adasi, Peggy Gou, Gabrielle Kwarteng, Sara Bluma, $HIRAK en Nina Kraviz.

Het thema van dit jaar, "Drop in the Light, Rise in the Dark," viert een breed spectrum aan elektronische muziek en belooft een meeslepende ervaring van zonsopgang tot zonsondergang. Het festival nodigt feestvierders uit om hun "sexappeal, ware zelf en authenticiteit" te uiten te midden van een fusie van licht en donker, versterkt door uitzonderlijke muziek, opvallende installaties en boeiende ervaringen.

Lokerse Feesten 2024

2–11 aug • Lokerse feesten, BE

Lokerse Feesten , België

Lokerse Feesten is een jaarlijks 10-daags muziekfestival in Lokeren, België, dat eind juli en begin augustus plaatsvindt. Het staat bekend om zijn gevarieerde line-up met genres als rock, pop, elektronica, hiphop en metal, waarbij zowel internationale als lokale artiesten optreden. De line-up van dit jaar bevat opvallende optredens van 2manydjs, Anfisa Letyago, Anne-Marie, De La Soul, Korn, Massive Attack, NAS, Paul Kalkbrenner, The Prodigy en Vitalic.

Het festival zet ook lokale talenten zoals STIKSTOF en regionale favorieten in de schijnwerpers. Het festival staat bekend om zijn levendige sfeer en grote aantrekkingskracht en trekt elk jaar grote menigtes. Het festival staat ook bekend om zijn eten en drinken, met lokale specialiteiten zoals Belgische friet en mosselen.

Voodoo Village 2024

7–8 sep • Kasteel van Humbeek, BE

Voodoo Village , België

Voodoo Village 2024 dompelt bezoekers onder in het mystieke rijk van de underground elektronische muziek in Kasteel van Humbeek. Met zijn occulte thema's biedt het festival een betoverende ervaring met deep house, techno en elektronische sets.

Dit jaar staan onder andere I Hate Models, Jamie Jones, Jimi Jules, &ME, Adam Port, Argy, Bora Uzer (live), Dennis Cruz b2b PAWSA, Black Coffee, Enrico Sangiuliano, DJ Tennis b2b Carista, Blond, Indira Paganotto, Parra for Cuva (live) en Anja b2b Samm op het programma, wat zorgt voor een gevarieerde en spannende muzikale reis.

Meer weten? Lees onze volledige round-up van de beste festivals in België .

Les Eurockéennes 2024

4–7 jul • Eurockéennes de Belfort, FR

Les Eurockéennes 2024 , Frankrijk

Als een van de belangrijkste muziekfestivals in Frankrijk heeft Les Eurockéennes 2024 een indrukwekkende line-up met wereldsterren als David Guetta, Lenny Kravitz, Sum 41, The Prodigy en de Dropkick Murphys. Het festival zal ook talenten als Black Pumas, Heilung, The Breeders, Oumou Sangaré en Bon Entendeur in de schijnwerpers zetten. Opkomende artiesten als Yamê, Didi B, Blondshell, DJ Lizz en Blaiz Fayah maken het gevarieerde programma compleet. Het festival staat bekend om zijn eclectische mix en levendige sfeer en heeft al veel lof geoogst.

Festival Cruïlla 2024

10–13 jul • Parc del Fòrum Barcelona, ES

Festival Cruïlla , 2024, Spanje

Festival Cruïlla is terug in Parc del Fòrum, Barcelona, van 10-13 juli 2024, en verandert de stad in een bruisend centrum van muziek, kunst en komedie voor een weekend om nooit te vergeten, aan de oceaan.

Dit droomlandschap aan de kust zal een eclectische line-up hebben, met zwaargewichten als Maria Becerra, Oscar D'León, Avril Lavigne, Kasabian, Pet Shop Boys en The Smashing Pumpkins.

Panama Open Air 2024

28–29 jun • Freizeitpark Rheinaue, DE

Panama Open Air , Duitsland

Het Panama Open Air Festival, ooit een underground rave, is uitgegroeid tot een belangrijk evenement op het Europese muziekpodium, waar elektronische, pop-, urban- en indiegenres samenkomen. Het festival vindt plaats in Bonn's Freizeitpark Rheinaue en biedt optredens van Bonez MC, Chase & Status [DJ Set], Héctor Oaks, Meduza, Nura, James Hype, Patrick Mason en nog veel meer. Het festival staat bekend om zijn gevarieerde line-up en milieubewuste aanpak en nodigt muziekliefhebbers uit om te genieten van een unieke ervaring in een schilderachtige omgeving. Doe mee voor een weekend vol memorabele live optredens en meeslepende ritmes.

Meer weten? Lees onze gids voor de beste festivals in Duitsland .

Kolorádó Fesztivál 2024

3–6 jul • Kolorádó, HU

Kolorádó Fesztivál 2024, Hongarije

Kolorádó Fesztivál, gelegen in de bossen aan de rand van Boedapest, biedt een verfrissende ontsnapping met indie en elektronische beats waarbij de natuurlijke omgeving de ambiance versterkt. Het festival staat bekend om zijn gevarieerde en inclusieve line-up en betrekt ook de gemeenschap met verschillende dagprogramma's. Kolorádó Fesztivál staat bekend om zijn milieubewuste aanpak en is een uitstekende gelegenheid om naast muziek ook van de natuur te genieten.

Op de line-up van 2024 staan onder andere Red Axes live, Blawan, Krúbi, Nicola Cruz, Call Super, Animistic Beliefs live, Chlär en lokale acts als Elefánt, Sisi en Analog Balaton, met een rijke mix van elektronische, alternatieve en experimentele geluiden.

Sziget Festival 2024

5–13 aug • Sziget Festival Official, HU

Sziget Festival , Hongarije

Sziget wordt begin augustus gehouden op het eiland Óbuda in Boedapest en is een cultureel fenomeen - niet alleen een muziekfestival.

Het verenigt een wereldwijd scala aan artiesten, kunstenaars en sprekers, waardoor het een van de topevenementen van Europa is. Het bruisende programma omvat dynamische dansvoorstellingen, wereldmuziek en podia voor zowel bekende als opkomende talenten. Deze viering van creativiteit en gemeenschap versterkt de festivalcultuur van Boedapest.

Headliners overspannen het muzikale spectrum, met onder andere Fred again.., Halsey, Martin Garrix, Sam Smith, Liam Gallagher, Bebe Rexha, Four Tet en Fontaines D.C.. Geniet van de rijke diversiteit onder de open hemel van Boedapest.

Meer weten? Lees onze gids voor de beste festivals in Hongarije .


Lees onze andere blogposts

Meer dan 6000 partners

Word een partner
Defqon LogoEventix LogoSziget LogoAncienne Belgique LogoDGTL LogoCercle LogoDefqon LogoEventix LogoSziget LogoAncienne Belgique LogoDGTL LogoCercle Logo